Logo Norgesmøllene

Slik dekorerer du et brød

Gjør brødet ekstra spennende og innbydende ved å dekorere det. Før du setter brødet til heving pensler eller ruller du brødet i en våt klut for at dekoren skal sette seg. Deretter drysser du over ønsket dekor.

Bruk frø, gryn og nøtter avhengig
av ønsket smak

Du kan bruke alle typer frø, gryn og nøtter avhengig av ønsket smak og utseende. Eksempelvis havregryn, mandelflak, sesamfrø eller solsikkefrø.

Revet ost og krydder, som oregano eller rosmarin, gir en spennende smak til brødet. Passer spesielt godt dersom du ønsker et brød som tilbehør til supper eller gryteretter. 

Etter at brødet har hevet kan du dekorere det med mel eller krydder. Bruk en sikt og dryss mel over det fuktige brødet. Her kan du også skape mønster med sjablonger. Du kan snitte brødet med en skarp kniv eller barberblad etter heving. Ved å snitte brødet styrer du hvor du ønsker at brødet skal utvide seg og unngår at det sprekker.

Les mer om dekorering av brød

Les flere artikler i grovbakstskolen


Utforsk mer av bakeskolen