Logo Norgesmøllene

Pizzabaking med og uten pizzaovn

Uansett om du har pizzaovn eller vanlig stekeovn, så kan du lage en god pizza.

Bruk av pizzaovn

  • Varm opp pizzaovnen til 420-450 grader.

  • Stek pizzaen i 60-90 sekunder, avhengig av ovn.

  • Når du tar pizzaen ut, sørg for at det ikke ligger mye mel igjen på steinen, da dette kan ta fyr ved høye temperaturer. 

Bruk av vanlig stekeovn

  • Stek pizzaen på over- og undervarme nederst i ovnen på maks varme. 

  • Bruk gjerne en pizzastein eller bakestål som varmes godt opp i ovnen før steking. La steinen eller stålet varmes opp sammen med ovnen for å unngå at det sprekker. 

  • Steketiden vil være 5-10 minutter, avhengig av ovn og tykkelsen på bunnen. 

Bruk av grill

  • Grillen er også et ypperlig sted å steke pizza.

  • Den kan oppnå høyere temperaturer enn en vanlig stekeovn. 

  • Varm opp pizzasteinen sammen med grillen til maks temperatur og stek pizzaen. 

Les flere artikler fra pizzaskolen


Utforsk mer av bakeskolen