Logo Norgesmøllene

Slik former du et brød

Når du ikke skal bruke brødform er det viktig å få satt deigen skikkelig. Med form er prosessen litt enklere. Det viktigste når du skal steke brød i en gryte er at gryten er forvarmet.

Slik former du brød uten form

Når du ikke skal bruke brødform er det viktig å få satt deigen skikkelig. Stegene ser du i videoen til høyre.

Slik former du et brød til form

Med form er prosessen litt enklere her ser du hvordan.

Slik lager du brød i gryte

Det viktigste når du skal steke brød i en gryte er at gryten er forvarmet. Sett inn gryten når du varmer opp ovnen og ta den ut når du skal legge i deigen så blir ikke gryten ødelagt.

Finn bakegleden med våre brødmikser


Med Norgesmøllenes brødmikser kan hvem som helst lage hjemmebakt brød med deilig smak – raskt og enkelt. Perfekt for nybegynnere og de på farten. Norgesmøllene Bakemiks er ferdig blandet, du trenger kun å tilsette gjær og vann.

Start din bakeopplevelse med Fullkornsbrød, Havrebrød, Solsikkebrød eller Kornbrød. grovbrød kan være litt utfordrende, men med noen enkle tips kan du oppnå et godt resultat.

Les mer om brødmikser

Kornbrød

Opplev norsk havre og solsikkekjerner i en smakfull kombinasjon som gir en rund, nøtteaktig smak til ditt brød.

Norgesmøllene Kornbrød - Front

Havrebrød

Tørket surdeig og havre malt og røstet på vår mølle i Skien. Det sikrer deg en rund og nøtteaktig smak på ditt hjemmebakte brød!

Møllerens Havrebrød - Front

Solsikkebrød

Nøye utvalgte ingredienser. Tørket surdeig for luftighet. Mørk malt av spiret, tørket bygg. Nyt et hjemmebakt brød med masse smak!

Møllerens Solsikkebrød - Front

Fullkornsbrød

Denne brødmiksen med surdeig og malt gir luftighet og rund, søtlig smak til ditt hjemmebakte brød! Prøv vår groveste variant med full brødskala.

Møllerens Fullkornsbrød - Front

Hva er forskjellen på fullkorn og fiber?

Fullkorn er hele kornet både med skall, kjerne og kime, mens fiber er et næringsstoff som finnes i skallet på kornet. Fullkorn er derfor en kilde til fiber.  

Les flere artikler i grovbakstskolen


Utforsk mer av bakeskolen